martes, 14 de mayo de 2013

Transplantament d'una tràquea artificial

La Hanna va néixer fa 32 mesos, tenia una esperança de vida de sis anys, perquè no tenia tràquea i respirava per una fístula (un petit forat pel qual subministrava oxigen als pulmons). Hanna s'ha convertit en la primera nena que ha tingut una tràquea artificial. La falta de tràquea en un nou nat és mortal en un 99% dels casos. Hanna ha viscut 6 anys de la seva vida penjada d'un tub, fins que el doctor Paolo Macchiarini - que havia realitzat al 2008 un altre transplant de tràquea artificial- va aconseguir omplir d'esperança la vida de la Hanna i la seva família. Macchiarini va construir una tràquea feta de fibres sintètiques i de cèl·lules mare de la pròpia Hanna. D'aquesta manera la nena pot respirar per ella mateixa i fins i tot caminar.

Nosaltres creiem que fets com aquest fan que prenguem consciència de la importància dels avanços en aquest àmbit, la medicina. Gràcies a la creació d'òrgans artificials és possible millorar i allargar la vida de moltes persones, com és el cas de la Hanna.
   
   
   
   
   
   
   
   







Laura Sistach, 
Andrea Muelas, 
María González

11 comentarios:

  1. Amb la nova tràquea artificial, quina esperança de vida té?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. L'esperança de vida de la Hanna, gràcies a la tràquea artificial, seria com la de qualsevol persona sana.

      Eliminar
  2. Molt interesant el cas de la Hanna, ens demostra la importància de la salut que tenim. Amb aquests avenços biotecnològics podem prosperar en l'ambit de la salut i el benestar.

    ResponderEliminar
  3. M'han semblat molt interesants aquestes innovacions que s'estan fen en el món de la tecnologia. Amb aquests avanços el món de la medicina millorarà molt.

    ResponderEliminar
  4. Ens ha semblat una notícia molt conmovedora la qual ens demostra la gran capacitat d'innovació que té el camp de la medicina, sobretot durant aquests últims anys.
    Ens agrada la manera amb la que heu enfocat el tema i el treball realitzat.

    ResponderEliminar
  5. NOs parece muy interesante, habíamos leído ya la noticia, pero nos gusta mucho la manera como lo habéis enfocado. ¡Muy buen trabajo!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Realmente es una notícia muy conmovedora e impactante. ¡Muchas gracias!

      Eliminar
  6. Ens sembla que aquesta notícia és meravellosa, el fet de que la medicina hagi avançat tant fins a poder donar la oportunitat de portar una vida normal a aquesta noia i a moltes altres persones és quelcom que s'ha d'agrair

    ResponderEliminar