lunes, 8 de abril de 2013

Nou programa de detecció del càncer colorectal


Una de les preocupacions més comunes de la població actual és la por a patir càncer, ja que és una de les causes més habituals de mort. El càncer colorectal (també anomenat càncer de còlon) es dóna a l’intestí gros, a l’apèndix i al còlon. 

Recentment s’ha fet un programa de detecció d’aquest tipus de malaltia. Aquest programa s’ha dut a terme al Baix Ebre i ha permès diagnosticar 16 persones que patien aquest càncer, i també un centenar de casos que tenien unes lesions que, segurament, haguessin esdevingut càncer en un futur. Aquest programa en un principi es faria efectiu a l’any 2015 en altres punts de Catalunya.

Personalment, creiem que ha estat un gran pas per la medicina degut a que és un dels càncers més perillosos i que es donen amb més freqüència en homes i dones, d’entre 50 i 70 anys. Aquest programa, a més de salvar vides, dóna la oportunitat de conèixer el més aviat possible els casos de càncer colorectal per tal de poder fer un tractament amb eficàcia.  

Esperem que això sigui tan sols el principi d'una gran etapa en el món de la investigació i els descobriments mèdics. 
Laura Sistach 
Andrea Muelas 
María González

martes, 2 de abril de 2013

Benvinguts a medimundi!

Benvolgut lector,
Som tres alumnes de primer de batxillerat científic de La Salle Bonanova, molt interessades en la medicina. Hem creat aquest blog per ampliar els nostres coneixements i informar al món sobre notícies i curiositats relacionades amb aquest tema.
Us convidem a participar en el nostre nou projecte, aportant opinions i comentaris que ajudin a enriquir les nostres entrades.

Laura Sistach,
María González,
Andrea Muelas.